Service & Kwaliteit

MTRC wil voor haar klanten de zorg voor oppervlaktebehandeling uit handen nemen. Dat geldt allereerst voor de standaard processen waarvoor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid onbetwistbaar zijn. Daarnaast levert MTRC extra service op het gebied van logistiek, advies en ontwikkeling, montage, verpakken en kwaliteitsaspecten.

Levertijd en Snelservice:

 • Standaard levertijd: 5 werkdagen
 • 24-uur service, toeslag 30%
 • 4-uur service, toeslag 50%

Op het moment van aanleveren wordt door ons beoordeeld of 24-uur of 4-uur service haalbaar is. Is dit niet het geval dan nemen we contact met u op. Als de order bij ons klaar staat om afgehaald te worden, ontvangt u per e-mail een gereed-melding. Wij sturen geen orderbevestigingen maar stellen ons te doel om producten op de gevraagde leverdatum (na 15:30 uur ) klaar te hebben staan. Als we dit niet halen wordt er tijdig contact met u opgenomen.

Producten dienen kras-vrij, schoon, vrij van vet, oxidatie, marker/lak/folie-resten en in deugdelijke verpakking aangeleverd te worden.

Heeft u bijzondere wensen? Wij denken graag met u mee.

Kwaliteit

MTRC is ISO 9001 gecertificeerd.

Het leveren van goede kwaliteit, in de breedste zin van het woord, is vanzelfsprekend voor MTRC. Een goede productkwaliteit wordt gegarandeerd door een gestructureerde procescontrole, maar ook door een gedegen technische en visuele controle van het behandelde product.

MTRC heeft interne kwaliteitsklassen gedefinieerd om duidelijke richtlijnen te hebben voor de visuele eisen die aan producten moeten worden gesteld. Voor onze klanten is het vaak zinvol om deze klassenindeling te kennen zodat bij offerte aanvragen of opdrachten kan worden aangegeven welke eisen van toepassing zijn.

 • Kwaliteitsklasse 1: Zeer kritische producten.
  Klasse 1 producten mogen geen beschadigingen, krassen of vlekken vertonen. De producten moeten apart verpakt worden aangeleverd en moeten bij binnenkomst 100% visueel worden gecontroleerd op beschadigingen. Indien beschadigingen of afwijkingen worden geconstateerd wordt de klant geïnformeerd en moet deze schriftelijk bevestigen of de producten onbewerkt retour moeten of toch moeten worden behandeld. Alvorens de producten na behandeling te verpakken worden deze ook 100% visueel gecontroleerd op beschadigingen of vlekken. Alleen gekwalificeerd personeel mag klasse 1 artikelen behandelen en controleren.
 • Kwaliteitsklasse 2: Hoogwaardige producten standaard.
  Bij het oprekken vindt een globale ingangscontrole plaats op beschadigingen. Indien beschadigingen of afwijkingen worden geconstateerd moet de klant worden geïnformeerd en moet toestemming worden verkregen om de producten te behandelen.
  Producten moeten voorzichtig behandeld worden en moeten ook vlekvrij worden afgeleverd. Producten worden na behandeling zodanig verpakt dat ze in het transport niet kunnen beschadigen.

Testfaciliteiten:

 • Dagelijkse badanalyses
 • X-ray laagdikte meting
 • Reinheidsmeting – Sita CleanoSpector (controle op aanwezigheid van organische verontreigingen)
 • Controle op deeltjes verontreiniging met wit- of UV licht.
 • Ingang- als uitgangcontroles
 • Diversen meetmiddelen waaronder micrometers en kalibers.
 • Meetrapporten
 • C.O.C. (Certificate op compliance)
 • Camera microscope
Kies uw proces

Branches

We zijn actief voor bedrijven in een groot aantal sectoren waaronder:

certificering

Het leveren van goede kwaliteit, in de breedste zin van het woord, is vanzelfsprekend voor MTRC. Een goede productkwaliteit wordt gegarandeerd door een gestructureerde procescontrole, maar ook door een gedegen technische en visuele controle van het behandelde product.