Vernikkelen

Vernikkelen is het proces waarbij een product voorzien wordt van een laagje Nikkel. Dit vormt een beschermlaag die het product beschermt tegen roest en andere corrosie.

Stroomloos vernikkelen

Stroomloos vernikkelen (electroless of chemisch nikkel) is een chemisch dompelproces, waarbij het oppervlak van een product wordt voorzien van een  nikkel-fosfor laag met een fosforgehalte van ongeveer 8%. Het fosfor in de laag maakt deze corrosiebestendiger en ook meer slijtvast dan zuiver nikkel. De hardheid van het nikkel-fosfor kan bovendien door middel van een warmtebehandeling nog  worden verhoogd tot bijna 1000 Vickers.

Een groot voordeel van dit proces ten opzichten van galvanisch vernikkelen is een gelijkmatig neergeslagen laag, zonder randopbouw. Dit kan voor zowel ferro- als non-ferro metalen.

Het is een nauwkeurig procédé met een tolerantie van ongeveer 2µm.

Galvanisch vernikkelen

Galvanisch vernikkelen is een process waarbij het voorwerp in een bad wordt gehangen en wordt vernikkeld door middel van elektrolyse waarbij het als kathode fungeert. Bij galvanisch vernikkelen is de laagdikte niet uniform, in verband met randopbouw.

Cleanroom
MTRC heeft de faciliteiten om onderdelen cleanroom te reinigen en/of verpakken (Grade 2, 3 en 4 – surface cleanliness).

Kies uw proces

Branches

We zijn actief voor bedrijven in een groot aantal sectoren waaronder:

certificering

Het leveren van goede kwaliteit, in de breedste zin van het woord, is vanzelfsprekend voor MTRC. Een goede productkwaliteit wordt gegarandeerd door een gestructureerde procescontrole, maar ook door een gedegen technische en visuele controle van het behandelde product.