Elektrolytisch polijsten

Elektrolytisch polijsten is een galvanisch proces voor RVS houdende materialen, waarbij een klein laagje materiaal van het oppervlak verwijderd wordt met als doel een schoon, egaal, passief oppervlak over te houden. Delen die uit het oppervlak omhoogsteken lossen preferent op waardoor bramen verkleind en afgerond worden, hierdoor neemt de oppervlakte ruwheid af. Omdat vuil zich minder makkelijk kan hechten aan een glad oppervlak wordt Elektrolytisch polijsten vaak toegepast voor de zowel de voedingsmiddelen– als de medische industrie. Daarnaast is ook het effectief oppervlak kleiner waardoor in vacuümsystemen kortere pomptijden mogelijk zijn.

De producten worden in het proces niet mechanisch belast zodat geen beschadiging kan optreden.

Dit proces kan worden gecombineerd met beitsen & passiveren.

Elektromagnetisch polijsten

Voor het polijsten van kleine onderdelen heeft MTRC een uniek proces in huis, het elektromagnetisch polijsten. Het proces heeft een vergelijkbaar effect als elektrolytisch polijsten, maar er is geen markering zichtbaar als gevolg van het inklemmen/ophangen van het product. Omdat inklemmen bij dit proces niet nodig is kunnen zeer kleine delen worden behandeld.

Cleanroom
MTRC heeft de faciliteiten om onderdelen cleanroom te reinigen en/of verpakken (Grade 2, 3 en 4 – surface cleanliness).

Kies uw proces

Branches

We zijn actief voor bedrijven in een groot aantal sectoren waaronder:

certificering

Het leveren van goede kwaliteit, in de breedste zin van het woord, is vanzelfsprekend voor MTRC. Een goede productkwaliteit wordt gegarandeerd door een gestructureerde procescontrole, maar ook door een gedegen technische en visuele controle van het behandelde product.