Beitsen & Passiveren

RVS dankt zijn eigenschappen aan een dunne gesloten chroom- oxidelaag aan het oppervlak. Mechanische als thermische bewerkingen kunnen metaaldeeltjes in het oppervlak brengen of plaatselijk tot verarming van het nikkel of chroomgehalte zorgen.

Beitsen is het behandelen van o.a. RVS met zuren. Door beitsen wordt de oppervlakte diepgaand gereinigd en hersteld. Beitsen gebeurt daarom vaak als voorbereiding voor het aanbrengen van een extra oppervlaktelaag. Door na het beitsen een passiveer bewerking uit te voeren wordt op reproduceerbare wijze een nieuwe oxidehuid aangebracht.

Het beitsen en passiveren zorgt voor een reproduceerbaar schoon en corrosievast oppervlak van uw RVS onderdelen. De passiveerlaag die bij dit proces wordt gecreëerd is beter corrosiewerend dan de laag die op natuurlijke wijze ontstaat.

Cleanroom
MTRC heeft de faciliteiten om onderdelen cleanroom te reinigen en/of verpakken (Grade 2, 3 en 4 – surface cleanliness).

Kies uw proces

Branches

We zijn actief voor bedrijven in een groot aantal sectoren waaronder:

certificering

Het leveren van goede kwaliteit, in de breedste zin van het woord, is vanzelfsprekend voor MTRC. Een goede productkwaliteit wordt gegarandeerd door een gestructureerde procescontrole, maar ook door een gedegen technische en visuele controle van het behandelde product.