Nieuws
MTRC Special Plating bv

Vossenbeemd 47

5705 CL Helmond

The Netherlands


T: 0031 492 523 795

F: 0031 492 475 210

Cleanen
Voor High Tech en medische toepassingen worden schone, stofarme oppervlakken steeds belangrijker. Om hieraan te voldoen moeten onderdelen na een oppervlakte behandeling zo snel en schoon mogelijk worden verpakt onder schone condities. MTRC heeft de faciliteiten om onderdelen te reinigen en schoon, Klasse 2 t/m 7, te verpakken.

Ultrasoon reinigen
Ultrasoon reinigen is een proces waarbij door hoogfrequente geluidsgolven vacuümbolletjes ontstaan, die op en in het stalen product imploderen. Verontreiniging wordt zo losgeslagen van het materiaal. Het reinigen gebeurt in een mild alkalische zeep oplossing gevolgd door verschillende spoelstappen. De laatste stap is het spoelen in gefilterd, gedemineraliseerd water.

Indien nodig worden onderdelen met zure oplossingen gebeitst om oxides of vreemde metalen van het oppervlak te verwijderen. In andere gevallen wordt met oxiderende zuren het oppervlak ontdaan van organische verontreinigingen.

In overleg met de klant worden klantspecifieke reinigingsmethoden ontwikkeld en toegepast.

Cleanroom Klasse 7 (10.000) / Stofarme ruimte
Het reinigen, beitsen, passiveren of electrolytisch polijsten kan worden uitgevoerd in onze stofarme ruimte waarna de producten direct naar de cleanroom gaan. Hierdoor wordt een schoon product gewaarborgd. . De producten worden gereinigd volgens tekeningspecificaties / klantspecificaties en verpakt in de cleanroom.